Wat doet E.F.T.

E.F.T. is de afkorting van Emotional Freedom Technique.

EFT is een eenvoudige, efficiënte en pijnloze methode.
E zijn geen maandenlange sessies bij nodig enkelvoudige klachten.

EFT werkt enkel als er een gevoel aan je problemen of klacht vastzit. Enkel als je probleem emotioneel beladen is, kun je het aanpakken met EFT.

Voor EFT is het belangrijk om te kunnen voelen/inleven. Dat wil niet zeggen dat je je klacht/problemen niet met EFT kunt oplossen als je problemen hebt met voelen. In dat geval gaan we een manier vinden om dichter bij het voelen te komen zodat de klacht/probleem kan worden opgelost.

Een voorbeeld van voelen:
Roep in je geest het beeld van de ervaring op. Wat voel je daarbij?

Positieve bijwerkingen:
De gewenste klacht verdwijnt, er komt rust, vrede, ontspanning en een licht gevoel alsof je bevrijdt bent en verlost bent van je klacht.

Het is mogelijk dat ook andere lichamelijke klachten of emotionele klachten oplossen of afnemen door EFT zonder dat men daar direct aandacht aan heeft gegeven.

Mogelijk ongewenste bijwerking:
Extreme verdrongen trauma's kunnen spontaan opgeroepen worden, maar dat komt zeer zelden voor bij gezonde mensen (2 op de 1000). Er wordt gesteld (door Tom de Kok, life coach) dat dit met name gebeurt bij cliënten waar dit soort herbelevingen ook zonder EFT zouden ontstaan.

Tijdens de EFT behandeling kan er ook hoofdpijn of rugpijn opkomen. Dit komt ook zelden voor en ontstaat meestal bij een te hoog tempo tijdens de sessie. De hoofdpijn of rugpijn kan direct weer worden opgelost met EFT.