Hoe werkt E.F.T.

Met EFT tikt u de emoties los. Het is een bevrijdingstechniek die u van emotionele- en fysieke klachten bevrijdt.

Bij EFT tikt u met uw vingertoppen op specifieke punten op uw lichaam terwijl u zich concentreert op fysieke- ,emotionele- of psychische pijn.

U hoeft hiervoor geen kleding te verwijderen.

Dit tikken maakt de emotie los. Hierdoor verdwijnt de negatieve lading die verbonden is aan de ervaring van de klacht of probleem. De energie stroomt opnieuw vrijuit en u voelt zich weer in evenwicht/balans.

Volgens psychologische methodes, zoals bijvoorbeeld de psychoanalyse, moet je eerst diep in jezelf op zoek gaan naar deze ervaring voor je kunt beginnen met de verwerking ervan. Niet bij EFT.

U tikt uw probleem weg met het kloppen met uw 2 vingers op een aantal meridiaanpunten waar de emoties liggen.
We kloppen op meridiaanpunten omdat we ervan uit gaan dat via de meridianen als koppeling tussen geest en lichaam snel een emotionele ontspanning kan worden bereikt om uw klacht op te lossen.

Waarom?

Volgens de theorie die aan de oorsprong ligt van EFT is de oorzaak van alle negatieve emoties een storing in de lichaamseigen energie of het meridiaansysteem. Bij EFT tik je op bepaalde meridiaanpunten waardoor je vervelende ervaringen of fysieke ongemakken desensitiseert (minder gevoelig maakt).

EFT kunt u zien als een psychologische versie van acupunctuur met dat verschil er geen naalden worden gebruikt.

EFT hangt geen enkele oosterse of esoterische filosofie aan (naast de aanname over het bestaan van meridianen).

Het belangrijkste is dat u zich kunt inleven in uw klacht/probleem.

U spreekt uw klacht uit en gaat op de meridiaanpunten kloppen, de punten waar de emoties liggen. We kloppen/tikken met de vingers de emoties vrij zodat de energiebanen door kunnen stromen. Op deze manier wordt u bevrijdt van uw klacht/probleem.